کتابداری و اطلاع رسانی

این وبلاگ برای شما دوستان کتابدار و کلیه کسانی که به کتاب و کتابداری علاقمند هستند طراحی شده است.

کتابداری و اطلاع رسانی

این وبلاگ برای شما دوستان کتابدار و کلیه کسانی که به کتاب و کتابداری علاقمند هستند طراحی شده است.

پیتزا


پیتزا
نان مسطح
Spinach pizza.jpg
یک پیتزا درست شده از اسفناج در تورین، ایتالیا
خاستگاه:
ایتالیا
منطقه یا استان:
ناپل
دمای سرو:
داغ یا گرم
مواد تشکیل‌دهنده اصلی:
خمیر، اغلب سس گوجه فرنگی، پنیر
انواع:
کلزون، استرومبلی
دستورالعمل‌های پخت در ویکی‌کتاب:
کتاب آشپزی پیتزا
پرونده‌های مرتبط در ویکی‌مدیا:
 مدیاویکیپیتزا
پیتزاهای پرمایه مانند پیتزای در تصویر معمولاً شامل مواد
Pizza im Pizzaofen von Maurizio.jpg
گوناگون مانند پپرونی (محبوب آمریکایی‌ها)، فلفل سبز، زیتون و قارچ می‌شود.

پیتزا غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر پخته می‌شود و معمولاً روی آن را با سس گوجه فرنگی و پنیر می‌پوشانند؛ به علاوه دیگر مواد دلخواه را هم روی نان اضافه می‌کنند. پنیری که استفاده می‌شود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزاست. همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده می‌شود (ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی، ....)

پیتزا در ایتالیا

خمیر مصرف شده در ایتالیا دقیقاً همان کیفییت و مزه نان تافتون را دارد. در ایتالیا به طور سنتی پیتزا را لوله کرده و با دست می‌خورند. پیتزای با نان ضخیم، به طوری که خوراکیهای (سوسیس و،، ،) زیادی روی آن باشد، پس از مهاجرت ایتالیایی‌ها به آمریکا در قرن ۱۹ مطابق سلیقه آمریکای‌ها تهیه شد، وگرنه پیتزای ایتالیایی با خمیر نان تافتون و کمی خوراکی روی آن می‌باشد.

انواع پیتزا

دو نوع پیتزا در ایران یافت می‌شود: پیتزاهای ایتالیایی و پیتزاهای معمولی. پیتزاهای معمولی که در ایران رایج هستند مانند پیتزا مخصوص و پیتزا مخلوط. در سایر نقاط دنیا بیشتر پیتزاهای ایتالیایی پخت می‌شوند. سابقه این غذا در ایران به دهه ۱۳۴۰ بازمی‌گردد و قبل از آن غذاهای فست فودی در ایران رواج نداشته است. اولین پیتزافروشی در ایران با نام پیتزا داوود در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی در خیابان نوفل لوشاتو تاسیس گردیده است.

معادل فارسی

دیباچهٔ فرهنگ ادب فارسی معادل این وازه را کش لقمه نامیده است.

جستارهای وابسته

منابع

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Pizza»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲۵ ژوئن ۲۰۱۴).


پیتزا مکزیکی با گوشت چرخ کرده
نوشته شده توسط تک آشپز   
شنبه ، 8 اسفند 1388 ، 16:05

پیتزا مکزیکی با گوشت چرخ کرده


مواد لازم :

  • نیم کیلو گوشت گاو چرخ کرده
  • یک عدد پیاز ریز شده متوسط
  • یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک
  • 4عدد نان مکزیکی به قطر 25 سانتیمتر
  • یک عدد گوجه فرنگی متوسط دانه گرفته و خرد شده
  • یک قاشق سوپ خوری برگ ریحان ریز شده
  • یک فنجان پنیر موزرلا تکه تکه شده
  • یک چهارم فنجان پنیر پارمسان رنده شده


طرز تهیه :
فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت داغ کنید . گوشت و پیاز را به مدت 8 تا 10 دقیقه روی حرارت ملایم در یک قابلمه متوسط تفت دهید تا گوشت به رنگ قهوه ای درآید و آب نداشته باشد . نمک و پونه را به آن اضافه کرده و هم بزنید . روی نان ذرت ، روغن بمالید و به مدت 3 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت روی سینی پخت ، بپزید . مخلوط گوشت را به صورت یکسان روی نان ذرت بریزید و به مقدار مساوی گوجه روی آن قرار دهید . ریحان و پنیر را روی آن بریزید . نان را دوباره در فر قرار داده و به مدت 12 تا 14 دقیقه بپزید تا رنگ نان به قهوه ای مایل شود .





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد